top of page
  • Writer's pictureMarta

CANÇONS D'HOLA I ADÉU

Hola famílies musicals!


En l'entrada d'avui us porto 3 cançons, ni més ni menys! Són les cançons de benvinguda i comiat. Aquestes cançons ens aporten la constància dins de la sessió. Cada setmana fem activitats diferents amb materials i sorpreses diferents, però diem hola i adéu de la mateixa manera.


La cançó d'hola aporta a cada nen i nena el seu moment, el seu espai, el seu lloc. És el moment de recordar que som aquí, compartint amb company(e)s i amb la família una estona musical.


La cançó d'adéu ens dóna aquest tancament necessari, acomiadem aquest moment per a donar pas a un altre. Per als nens i nenes (i per als adults també) saber que alguna cosa comença i acaba ens dóna seguretat i estabilitat. És per això que és tan necessari realitzar aquestes cançons.


Cada curs, almenys, fem una diferent. Moltes vegades intento canviar entre trimestres, però ens costa molt, perquè aquesta seguretat que ens aporta conèixer la cançó també és necessària i no ens agrada sentir-nos insegurs. De fet, portem 4 anys cantant la mateixa cançó d'adéu, i per molt que l'he volgut canviar, no he pogut 😅. I jo he estat la primera que s'ha sentit rara en canviar-la jaja


Sabent aquestes premisses, us parlo una mica de les dues cançons de benvinguda que us enllaço i la cançó de comiat.


HOLA MÚXICS

És la cançó nova d'aquest curs (hi ha grups en els quals no la faig, ja la farem 😉). Està en manera major i amb molt de ritme. Està composta per David González (el crack darrere d'algunes composicions i concerts de Múxics) i per mi. Té aquesta part al final de la cançó quan aixequem les mans que ens ajuda a integrar l'escala de la tonalitat i a treballar acords i patrons amb els més majors (qualsevol dubte, en comentaris 😉). Us la deixo a continuació perquè l'escolteu i la pugueu posar a casa quantes vegades vulgueu.BARAMBAEO

La cançó de benvinguda més antiga del projecte. La vaig aprendre de la meva companya Laura, la fundadora del projecte, que a la vegada la va aprendre en un curs de la metodologia que utilitzem en les sessions. És un gran èxit des de sempre i per això us deixo un vídeo gravat perquè la tingueu per a cantar-la. Actualment l'estem fent en diversos grups i potser us serveix tenir-la (al no ser meva està privada en el canal i només podeu veure-la vosaltres, famílies).


ADÉU ADÉU

Aquesta és la cançó de comiat per excel·lència que no he pogut canviar, malgrat els meus intents jeje. És una cançó mixolidia composada per la Laura i la Andrea Arasa, antiga companya i educadora del projecte. Us la deixo també en el canal de YouTube de manera oculta perquè la tingueu a mà per casa per a escoltar-la moltes vegades i li pugueu dir adéu a tot el que vulgueu 😉.
Totes les cançons les acompanyo amb la guitarra, així que per a les famílies més musicals, us he deixat els acords de les cançons perquè pugueu cantar a casa totes les vegades que vulgueu. Tingueu en compte que en els vídeos jo estic tocant el guitalele, on els acords són diferents d'una guitarra normal (un G/sol de guitarra normal aquí és un C/do).


Bo famílies, espero que us serveixi tota aquesta informació i que pugueu usar aquestes cançons senzilles per a crear més rituals amb començament i final a casa.


Una abraçada i ens veiem traspassant les pantalles!


 

¡Hola familias musicales!


En la entrada de hoy os traigo 3 canciones, ¡nada más ni nada menos! Son las canciones de bienvenida y despedida. Estas canciones nos aportan la constancia dentro de la sesión. Cada semana hacemos actividades diferentes con materiales y sorpresas diferentes, pero decimos hola y adiós de la misma manera.


La canción de hola aporta a cada niño y niña su momento, su espacio, su lugar. Es el momento de recordar que estamos aquí, compartiendo con compañeros/as y con la familia un rato musical.


La canción de adiós nos da ese cierre tan necesario, despedimos este momento para dar paso a otro. Para los niños y niñas (y para los adultos también) saber que algo comienza y acaba nos da seguridad y estabilidad. Es por esto que es tan necesario realizar estas canciones.


Cada curso, al menos, hacemos una diferente. Muchas veces intento cambiar entre trimestres, pero nos cuesta mucho, pues esta seguridad que nos aporta conocer la canción también es necesaria y no nos gusta sentirnos inseguros. De hecho, llevamos 4 años cantando la misma canción de adiós, y por mucho que la he querido cambiar, no he podido 😅. Y yo he sido la primera que se ha sentido rara al cambiarla jaja

Sabiendo estas premisas, os hablo un poco de las dos canciones de bienvenida que os enlazo y la canción de despedida.


Hola Múxics

Es la canción nueva de este curso (hay grupos en los que no la hago, ya la haremos 😉). Está en modo mayor y con mucho ritmo. Está compuesta por David González (el crack detrás de algunas composiciones y conciertos de Múxics) y por mí. Tiene esta parte al final de la canción cuando levantamos las manos que nos ayuda a integrar la escala de la tonalidad y a trabajar acordes y patrones con los más mayores (cualquier duda, en comentarios 😉). Os la he dejado arriba para que la escuchéis y la podáis poner en casa cuantas veces queráis.


Barambaeo

La canción de bienvenida más antigua del proyecto. La aprendí de mi compañera Laura, la fundadora del proyecto, que a su vez la aprendió en un curso de la metodología que utilizamos en las sesiones. Es un gran éxito desde siempre y por eso os dejo un vídeo grabado para que la tengáis para cantarla. Actualmente la estamos haciendo en varios grupos y seguro que os sirve tenerla (al no ser mía está privada en el canal y nada más podéis verla vosotros, familias).


Adéu Adéu

Esta es la canción de despedida por excelencia que no he podido cambiar, a pesar de mis intentos jeje. Es una canción mixolidia compuesta por Andrea Arasa, antigua compañera y educadora del proyecto. Os la dejo también en el canal de YouTube de forma oculta para que la tengáis a mano por casa para escucharla muchas veces y le podáis decir adéu a todo lo que queráis 😉.


Todas las canciones las acompaño con la guitarra, así que para las familias más musicales, os he dejado los acordes de las canciones para que podáis cantar en casa todas las veces que queráis. Tened en cuenta que en los vídeos yo estoy tocando el guitalele, donde los acordes son diferentes de una guitarra normal (un G/sol de guitarra normal aquí es un C/do).


Bueno familias, espero que os sirva toda esta información y que podáis usar estas canciones sencillas para crear más rituales con comienzo y final en casa.


¡Un abrazo y nos vemos traspasando las pantallas!

1,839 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page