• Marta

CANÇONS D'HOLA I ADÉU

Hola famílies musicals!


En l'entrada d'avui us porto 3 cançons, ni més ni menys! Són les cançons de benvinguda i comiat. Aquestes cançons ens aporten la constància dins de la sessió. Cada setmana fem activitats diferents amb materials i sorpreses diferents, però diem hola i adéu de la mateixa manera.


La cançó d'hola aporta a cada nen i nena el seu moment, el seu espai, el seu lloc. És el moment de recordar que som aquí, compartint amb company(e)s i amb la família una estona musical.


La cançó d'adéu ens dóna aquest tancament necessari, acomiadem aquest moment per a donar pas a un altre. Per als nens i nenes (i per als adults també) saber que alguna cosa comença i acaba ens dóna seguretat i estabilitat. És per això que és tan necessari realitzar aquestes cançons.


Cada curs, almenys, fem una diferent. Moltes vegades intento canviar entre trimestres, però ens costa molt, perquè aquesta seguretat que ens aporta conèixer la cançó també és necessària i no ens agrada sentir-nos insegurs. De fet, portem 4 anys cantant la mateixa cançó d'adéu, i per molt que l'he volgut canviar, no he pogut 😅. I jo he estat la primera que s'ha sentit rara en canviar-la jaja


Sabent aquestes premisses, us parlo una mica de les dues cançons de benvinguda que us enllaço i la cançó de comiat.


HOLA MÚXICS

És la cançó nova d'aquest curs (hi ha grups en els quals no la faig, ja la farem 😉). Està en manera major i amb molt de ritme. Està composta per David González (el crack darrere d'algunes composicions i concerts de Múxics) i per mi. Té aquesta part al final de la cançó quan aixequem les mans que ens ajuda a integrar l'escala de la tonalitat i a treballar acords i patrons amb els més majors (qualsevol dubte, en comentaris 😉). Us la deixo a continuació perquè l'escolteu i la pugueu posar a casa quantes vegades vulgueu.



BARAMBAEO

La cançó de benvinguda més antiga del projecte. La vaig aprendre de la meva companya Laura, la fundadora del projecte, que a la vegada la va aprendre en un curs de la metodologia que utilitzem en les sessions. És un gran èxit des de sempre i per això us deixo un vídeo gravat perquè la tingueu per a cantar-la. Actualment l'estem fent en diversos grups i potser us serveix tenir-la (al no ser meva està privada en el canal i només podeu veure-la vosaltres, famílies).


ADÉU ADÉU

Aquesta és la cançó de comiat per excel·lència que no he pogut canviar, malgrat els meus intents jeje. És una cançó mixolidia composada per la Laura i la Andrea Arasa, antiga companya i educadora del projecte. Us la deixo també en el canal de YouTube de manera oculta perquè la tingueu a mà per casa per a escoltar-la moltes vegades i li pugueu dir adéu a tot el que vulgueu 😉.




Totes les cançons les acompanyo amb la guitarra, així que per a les famílies més musicals, us he deixat els acords de les cançons perquè pugueu cantar a casa totes les vegades que vulgueu. Tingueu en compte que en els vídeos jo estic tocant el guitalele, on els acords són diferents d'una guitarra normal (un G/sol de guitarra normal aquí és un C/do).


Bo famílies, espero que us serveixi tota aquesta informació i que pugueu usar aquestes cançons senzilles per a crear més rituals amb començament i final a casa.


Una abraçada i ens veiem traspassant les pantalles!



¡Hola familias musicales!


En la entrada de hoy os traigo 3 canciones, ¡nada más ni nada menos! Son las canciones de bienvenida y despedida. Estas canciones nos aportan la constancia dentro de la sesión. Cada semana hacemos actividades diferentes con materiales y sorpresas diferentes, pero decimos hola y adiós de la misma manera.